אגירת אנרגיה סולארית

קישורים לרשתות החברתיות של ענבר התקנת מערכות סולאריות

מערכות סולאריות משולבות אגירה הם התשובה לחוסר הגמישות של מערכות סולאריות שתלויות כידוע בשעות בהן השמש זורחת. מערכת האגירה מאפשרת לבעל המערכת לנתב את האנרגיה החשמלית המיוצרת לכל שעה משעות היממה ולא להיות תלוי רק בייצור בשעות האור.

מעבר לנ"ל אגירת אנרגיה סולארית מאפשר למנהל רשת החשמל לווסת את החשמל הסולארי הזול, לשעות הביקוש הגבוה שהן שעות הערב, ולייצב את רשת החשמל.

מדובר בפתרון של השנים האחרונות שצמח כחלק מגידול בביקוש לסוללות עולמי גם לרכבים חשמליים, מה שאפשר להוזיל את עלויות האגירה. הטכנולוגיה השכיחה היא ליתיום-יון אבל כחלק מהניסיון למזער ולדחוס את האנרגיה האגורה סביר להניח שטכנולוגיות נוספות יגיעו לשוק בשנים הקרובות.

רגולטורים וממשלות לא נותרו אדישות לייתרונות של מערכות משולבות והן מעודדות יזמים להקים מערכות משולבות אגירה באמצעות תמריצים ותעריפים אטרקטיביים.

בענבר הקמת מערכות סולארית סימנו את התחום החדש ככה שיהיה חלק מהותי מכל מערכת אנרגיה מתחדשת, וכבר ב-2021 התחלנו לבנות פתרון להקמה לתכנון של מערכות מסוג זה.

אגירת אנרגיה סולארית מבית ענבר התקנת מערכות סולארית

מערכות אגירת אנרגיה סולארית - איך זה מתחבר? צימוד AC או DC

ספויילר! חלק טכני. מי שלא מעניין אותו שידלג.

פאנלים סולאריים מייצרים חשמל בזרם ישיר (DC) וכך גם סוללות. רשת החשמל פועלת בזרם חליפי (AC) והחיבור ביניהם דורש המרה של הזרם בהתאמה לכיוון ההזרמה ובנוסף נדרשת מערכת ניהול אנרגיה (EMS) שתנתב את האנרגיה במתקן בהתאם לדרישות.

השיטה המסורתית עד כה הייתה צימוד AC – שתי מערכות נפרדות, שמזרימות חשמל בזרם ישר (DC) עוברות המרה לזרם ישיר (AC) ומשם לרשת החשמל או המרה נוספת לזרם ישיר (DC) לסוללות. 

השיטה החדשה מהשנים האחרונות היא צימוד DC – חיבור בין הייצור הסולארי לסוללות ללא המרה בזרם ישר (DC) ומשם לרשת החשמל בזרם חליפי (AC) 

לכל אחת מהשיטות יתרונות משלה: 

  • צימוד AC – הוא ותיק ומבוסס יותר, לא דורש ציוד מיוחד, מאפשר להפעיל את שתי המערכות בנפרד: להזרים סולארי לרשת ולטעון את הסוללות מהרשת בו"ז אבל יקר יותר להקמה.

  • צימוד DC – פחות המרות אנרגיה = פחות אובדנים והפסדים. מערכת יעילה יותר ובעלות נמוכה יותר.

אין נכון/לא נכון בבחירה בצימוד המתאים, אבל עבודה עם ענבר אנרגיה סולארית, והבנה של צרכי המערכת שלך תאפשר לנו לספק לך תמונה מלאה וכלכלית של המערכת שככל הנראה תטיב עם השורה התחתונה והתשואה של המתקן.

אגירת אנרגיה סולארית - ענבר אנרגיה סולארית

אתגרים במערכות אנרגיה משולבת

כשמכניסים רכיב נוסף למערכת כמעט תמיד מוסיפים סיבוך או נקודת כשל נוספת, והדבר נכון גם לשילוב אגירה עם סולארי. האתגרים שאנחנו מתמודדים איתם בתכנון מערכת סולארית משולבת אגירה קשורים לנושאים הבאים:

  1. בטיחות – סוללות ליתיום-יון דורשות קירור מתמיד ועלולות בטיפול לא נכון להתלקח ולסכן את הסביבה
  2. תכנון – אנחנו בענבר אנרגיה סולארית, מתכננים את המערכות הסולאריות ביחד עם היזם באופן אופטימלי בהתאם לצרכים ולביקוש כך שהיא תכיל כמה שפחות רכיבים מיותרים ויקרים, ותספק את הדרישות שלה באופן יעיל עם מינימום הפסדים. 
  3. בקרה ושליטה – מערכת משולבת אגירה דורשת ניהול באמצעות תוכנה של דרישות האנרגיה מהמתקן: כמה אנרגיה תוזרם ישירות מהסולרי לרשת, כמה לסוללות וכמה אנרגיה נדרש לאגור ישירות מהרשת.
  4.  

למה לבחור בענבר להקמה של המערכת הסולארית שלכם?

ענבר אנרגיה סולארית מקימה בימים אלה מספר מערכות אנרגיה סולאריות גדולות משולבות אגירה, ליזמים מובילים בישראל. הניסיון שאנחנו צוברים ישרת את הלקוחות שלנו בפרויקטים חדשים ויאפשר לנו להציע מערכת בעלות משתלמת וייצור אופטימלי.

פרויקט סולארי קרקעי הוא עבודה מאומצת וארוכה של לא מעט זמן וכסף של הרבה אנשים. בשלב הייזום יש לא מעט נושאים שעשויים להשתנות או להתעדכן בשלב הביצוע. כדי להתמודד עם חוסר הוודאות או השינויים נדרש צוות מקצועי ומיומן, שכבר התנסה בפרויקטים רבים ככל האפשר, ונתמך על ידי מטה מנוסה שיעזור לו לפתור בעיות בזמן אמת בשטח.

באתר תמצאו מידע גם אודות מערכת סולארית מסחרית, שדה סולארי, גגות סולאריים, חווה סולארית ועוד.

מעוניינים להתקין מערכת אנרגיה משולבת? החזון של חברת ענבר – התקנת מערכות סולאריות, הוא להוביל את משק החשמל מבוסס אנרגיה מתחדשת באמצעות הטמעת פתרונות ייחודיים, קריאת תיגר על מוסכמות וקבלת אתגרים מלהיבים, תוך קביעת סטנדרט של איכות ומקצועיות הנדסית ולהשפיע על העתיד הירוק של כולנו.

אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר בטלפון מספר: 08-9334041 או השאירו פרטים בטבלה מטה ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.

ענבר מערכות סולאריות
עוד עמודים בנושא:
ענבר אנרגיה ירוקה
ענבר אנרגיה
דילוג לתוכן