ייצור חשמל סולארי – כל מה שצריך לדעת היום ובעתיד

קישורים לרשתות החברתיות של ענבר התקנת מערכות סולאריות

כשמדברים על אנרגיה מתחדשת ומונים את היתרונות בשימוש בה, מצביעים בראש ובראשונה על הפחתת ייצור חשמל מדלקים פוסיליים מזהמים ובכך על הקטנת זיהום האוויר.

משק האנרגיה בישראל אחראי על 50% מזיהום האוויר ותמותה של כאלף איש בכל שנה. בעקבות כך, מפסידה המערכת הכלכלית בישראל מיליארדי שקלים כתוצאה מהנזקים העקיפים הקשורים בזיהום האוויר.

ענבר, התקנת מערכות סולאריות

ענבר אנרגיה סולרית הוקמה בשנת 2008 והפכה בפרק זמן קצר לחברה מובילה בישראל בכל הקשור לייזום, לפיתוח, תכנון, הקמה, התקנה ותחזוקה של מערכות אנרגיה סולארית.

עד כה, התקינה החברה מערכות סולאריות בהספק של כ-250 מגה-וואט וביניהן מערכות סולאריות ביתיות, מערכות סולאריות מסחריות, מערכות אנרגיה סולארית בגודל בינוני, מערכות סולאריות על דפנות מאגרי מים, שדות סולאריים, גגות סולאריים ומערכות קרקעיות במתח גבוה משולבות אגירה.

ענבר אנרגיה סולרית הקימה מערכות באסדרות הבאות:

  • אסדרה תעריפית – מערכות מסחריות עד 200KW .

  • הליך תחרותי גגות – מערכות בגודל בינוני עד 10MW.

  • אסדרת ברירת מחדל לצריכה עצמית – מערכות בינוניות עד 10MW .

  • הליך תחרותי למערכות קרקעיות המחוברות לרשת החלוקה – חיבור במתח גבוה.

ייצור חשמל סולארי - ענבר התקנת מערכות סולארית

שוק האנרגיה המתחדשת בישראל – עבר, הווה ועתיד

השוק הסולארי בישראל החל בשנת 2008 בעקבות חתימת הממשלה על ‘אמנת קיוטו’ (פרוטוקול שנחתם במסגרת ועידת האקלים של האו”ם עליו חתמו מדינות כולל ישראל ובו הן מתחייבות להפחית פליטת פחמן דו חמצני וחמישה גזי חממה אחרים וכל עיסוק שעשוי להגביר פליטת גזים הקשורים להתחממות כדור הארץ).

באותה השנה, נוסח גם תקן Leed העולמי לבנייה ירוקה, אשר היווה תמריץ נוסף להתחזקות השוק הסולארי, כאשר לכל קטגוריה בתקן זה משקל מוגדר בניקוד הכולל של התקן. בקטגוריית אנרגיה ואטמוספירה הוענק ניקוד בסך 35% שהינו המשקל הגדול ביותר בניקוד הכללי וכולל סעיפים כמו חיסכון באנרגיה, שימוש באנרגיות מתחדשות וצריכת אנרגיה ממקור שאינו מזהם.

קהל היעד להקמת מערכות סולאריות בישראל

בתחילת הדרך, בשנת 2008, נרתם קהל החקלאים לשימוש במערכת הסולארית שכונתה ‘הפנסיה של החקלאים’. באותה תקופה החזר ההשקעה במערכת נע בין 7-10 שנים לעומת החזר ההשקעה שעומד כיום על 5-6 שנים. כיום, תעשיינים רבים מתקינים מערכת סולארית על גגות, מבני המרל”וגים, המפעלים ומחסנים, כמו גם החקלאים, הקיבוצים ובעלי המשקים במושבים, הממשיכים להתקין מערכות סולאריות על גגות לולים, רפתות ומפעלים שבשטחם.

בשנים האחרונות, הצטרף קהל של יזמים ובעלי חברות נדל”ן מניב, המשקיעים בנכסים ושוכרים גגות ייעודיים. כמו כן, אגודות מים המחזיקות מאגרי מים, משלבות מערכות סולאריות במאגרי מים.

שי פורת, מנכ”ל ענבר אנרגיה סולארית מסביר כי, “מידי שנה השוק הסולארי צובר תאוצה הן מבחינת היקפי ההתקנות והן מבחינת המו”פ שלו. רק לפני שנתיים, לדוגמא, השתמשו בפאנלים של 300 וואט והיום משתמשים בפאנלים של 450 וואט בעלי גודל דומה. בועידת האקלים בפריז, התחייבה כל אחת מהמדינות על יעדי שימוש באנרגיה מתחדשת ועל פי תוכניות ממשלת ישראל היעד שנקבע הינו: 10% עד לסוף שנת 2020. לשנת 2025 נקבע יעד ביניים העומד על 14% ולשנת 2030 נקבע יעד סופי של 17%, וכיום, מדברים אפילו על הגדלת היעד הסופי ל-20% ייצור חשמל מאנרגיה מתחדשת.

הגדלת היעד תאפשר לאנרגיות מתחדשות להקטין בצורה משמעותית את היקף ייצור החשמל הקונבנציונאלי (פחם, גז טבעי, סולר, מזוט) המהווה את רוב הייצור הקיים כיום. התחייבות המדינה ליעדים אלה בועידת האקלים, הובילו להסרת חסמים רגולטורים שהיו קיימים עד אז ותהליך התקנת המערכות הסולאריות הפך להיות פשוט, מהיר וקל. יזמים רבים זיהו את ההזדמנות העסקית והתשואות הגבוהות הטמונות בהשקעה בפרויקטים סולאריים ובעקבות כך, נכנסו לשוק והחלו בהשקעות בהיקפים גדולים בפרויקטים סולאריים.”

משרד האנרגיה ורשות החשמל מעודדים שימוש באנרגיות מתחדשות

משרד האנרגיה ורשות החשמל מעודדים שימוש באנרגיות מתחדשות, בין היתר באמצעות הליכים תחרותיים לתעריפי ייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית על שטחים קרקעיים, גגות גדולים ומאגרי מים. המשרד מקדם את הקצאתם של שטחים ייעודים למערכות קרקעיות בהיקף ייצור של כ-4000 מגה-וואט מאנרגיות מתחדשות במסגרת תמ”א 41.

“בסיכומו של דבר,” מדגיש פורת, “עלות הייצור הסולארי ירדה מתחת לעלות הייצור הקונבנציונאלי, ולכן מסתמנת כאופציה עדיפה לכל צרכן חשמל.”

מה צופן לנו העתיד בתחום האנרגיה הסולארית?

שי פורת, מנכ”ל ענבר אנרגיה סולרית מדגיש כי, “בשנים הקרובות, אנו צפויים להתפתחויות משמעותיות בתחום האגירה החשמלית, שוק האנרגיה יתמקד בפיתוח מערכות היברידיות המשלבות ייצור סולארי ואגירה וכל זאת בכדי ליצור תאימות בין הייצור לצריכה ולמקסם תפוקות בייצור אנרגיה מהשמש – סוללות, מצברים, אגירה שאובה ואגירה באמצעות אוויר דחוס”. פורת מסכם כי, “האתגר הנוסף בתחום יהיה בתחום ניהול הרשת – שליטה ובקרה על מקורות האנרגיה המבוזרים” וכמובן מערכות Agro PV לשטחים חקלאיים הכוללים מערכת סולאריות מעל מטעים ומערכת סולארית מעל חממות.

צוות חברת ענבר אנרגיה סולרית, כולל מהנדסי חשמל, מהנדסי מכונות, שרטטים, מנהלי פרויקטים, חשמלאים וצוותי לוגיסטיקה וביצוע. בנוסף, נעזרת ענבר ביועצים סטטוטוריים כמו: יועצי בטיחות, רואי חשבון ועורכי דין מהטובים בישראל. צוותים אלה מלווים את לקוחות החברה משלב  תכנון במערכת הסולארית ועד להשלמת פרויקט הקמת מערכת האנרגיה הסולארית. צרו עמנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 08-9334041 או השאירו פרטים בטבלה מטה ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.

ענבר מערכות סולאריות
עוד עמודים בנושא:
ענבר אנרגיה ירוקה
ענבר אנרגיה
דילוג לתוכן