מערכות סולאריות צפות

קישורים לרשתות החברתיות של ענבר התקנת מערכות סולאריות

השנים האחרונות אופיינו בפתרונות לפריסה של מערכות סולאריות במקומות שבהם לא היה נהוג להתקין מערכות כאלה. אחת האפליקציות היותר פופולריות היא התקנה של מערכת סולארית על גבי מאגרי מים. עד כה הקימה והתקינה ענבר, שלוש מערכות סולאריות צפות במאגרים,  בהספק של מעל 13 מגה-וואט והיד עוד נטויה.

שני היתרונות המרכזיים של מערכת צפה הם שימוש בשטח מופר, כזה שאין לו שימוש נוסף ובנוסף קיימות הוכחות שהמים מתחת לפאנלים מורידים את הטמפרטורה של הפאנלים ומאפשר לפאנל לייצר ביעילות גבוהה יותר.

מערכות סולארית צפות - ענבר אנרגיה סולארית

האתגרים בהקמה ותחזוקה של מערכות סולאריות צפות

האתגרים בהקמה של מערכת צפה, והם ייחודים לשיטת ההתקנה הזו, שונים מהקמה של מערכת סולארית על גג או קרקע: 

  1. המערכת מוקמת על הקרקע ומותקת במים – בכל פרויקט סולארי אחר ההתקנה של הפאנלים מתבצעת במקום שבו הם אמורים להיות מותקנים לאורך כל חיי המתקן.

  2. במערכות צפות צוותי ההקמה והפרויקטים של ענבר מערכות אנרגיה סולארית,  נאלצו, בפעם הראשונה, לבנות מערכת שמותקנת על גדת המאגר על הקרקע, ומנוידת למיקום הסופי שלה במים. האילוץ הזה דורש להכין אזור במאגר שמיועד לעבודות הבנייה ולבנות כלים שיאפשרו משיכה של רפסודה של פאנלים, ששוקלת עשרות טונות, למים.

  3. המערכת כל הזמן בתזוזה – מים הם תשתית לא יציבה. ומערכת גדולה של מצופים שיכולה לשקול עשרות טונות נמצאת כל הזמן בתזוזה: רוחות, זרמי מים ועוד גורמים למערכת כל הזמן לזוז. התזוזה מסכנת את שלמות המערכת ומעמידה אותה בסכנה של פגיעה בגדת המים, ומייצרת עומסים על נקודות החיבור של המצופים. כל האמור מגביר את החשיבות של העוגנים שמקבעים את המערכת. הם צריכים לשמור את המערכת במקום קבוע אבל גם לאפשר לה תזוזה נשלטת כשמפלס המים יורד או כאשר מופעל על המערכת עומס.

  4. מים וחשמל לא מתחברים – הצבת מערכת לייצור אנרגיה על מים מייצר אתגרים בבידוד של מוליכי החשמל מהמים. בנוסף תזוזת המערכת דורשת מהכבלים גמישות. כל זה מסבך ומייקר את העלויות בהתקנה של מערכת כזו.

  5. ציפורים וחיות בר – מאגרי מים הם בית גידול ואזורי מנוחה וקינון של מיני חיים רבים ביניהם מינים קבועים וציפורים נודדות. מערכת סולארית בבית הגידול מייצרת הפרעות וחוסמת אזורי מחיה וקינון, שפוגעים גם בחי וגם במערכת הסולארית וייצור האנרגיה. בתכנון המערכת הסולארית צריך לקחת בחשבון את מיקום המערכת, שתמוקם לא באזור שבו מקננות הציפורים, ולקחת בחשבון פגיעה מסוימת בייצור החשמל כתוצאה מלכלוך ונזקים שמייצרות חיות הבר.

מערכות סולארית צפות מבית ענבר התקנת מערכות סולארית

ניהול הפרויקט והניסיון של ענבר-התקנת מערכות סולאריות

מבחינה לוגיסטית, מדובר בעבודה שמתפרשת על שטח גדול של המאגר, והדבר הראשון שהיה צריך לעשות הוא לבנות פלטפורמת הגלשה פנימה של המערכת על דופן צרה ולנהל את כל האופרציה של כל מי שעובד באתר, מדובר בשינוע של משאיות רבות כלי עבודה ומספר קבלנים במקביל וכמובן שיש להתחשב בתנועה המתמדת והעבודה השוטפת של המתקן. ישנה תנועה רגלית של עובדים, וחשוב להקפיד על הזהירות והעבודה הבטוחה של כולם.  במקביל, צריך לנהל את הגעת הציוד לאתר לפי קצב התקדמות הפרויקט, לארגן את שטחי האחסנה הרבים של המצופים וחלקי המבנה, לדאוג שהמשלוחים, המכילים ציוד שמגיע מהולנד וממדינות נוספות, יגיעו בזמן ולא יגרמו לעיכובים בפרויקט.  חשוב מאוד גם לנהל את חומרי הגלם ואחסנתם כדי לא לבזבז או לאבד ציוד יקר.

מהבחינה חשמלית, נדרשת אינטגרציה מוקפדת בין כמה מערכות: מערך הייצור (הפאנלים והממירים), מערכת הבקרה של המתקן (הסקאדה/SCADA) השולטת על האתר כולו.

 באיזו טכנולוגיה נעשה שימוש באתר?

"מדובר בפאנלים סולאריים מסוג דאבל Glass. עם זכוכית כפולה מקדימה המפזרת את קרני האור בצורה שונה,  כאשר החלק התחתון של הפאנל עשוי מזכוכית משום שהוא חשוף למים ולקורוזיה. הממירים הותקנו מחוץ למים על הדופן, אבל אנחנו לא שוללים שבפרויקטים הבאים הם יותקנו על המים כדי לייעל את הכבילה. מבנה העיגון מורכב משני אלמנטים: עיגון חופי המחובר לעיגון הצף ע"י אביזר SeaFlex.

אחד האתגרים המשמעותיים בתכנון ההנדסי של מתקן ייצור סולארי צף הוא שימוש בשיטת העברת כבילה, גם מכיוון שאין תקנים ברורים לשיטה זו כפי שקיימים במערכות סולאריות קרקעיות

בנוסף, כדי למנוע מצב של התחשמלות הן בהקמה והן בתחזוקה של המערכת, כי בענבר מקפידים תמיד על בטיחות העובדים, מצאנו פתרון יצירתי והעברנו את הכבילה לעמדת הממירים שנמצאת על החוף, עם תעלות מבודדות מחומרים מרוכבים (לא מתכת) שיוצרו במיוחד עבור המערכות הללו.

 עוד נושא חשוב, הוא הדיוק בתכנון של הצבת המצופים ובקיבועם. האתגר היה לתכנן מערכת שכמות המצופים בה תהיה  אופטימלית לגודל המערכת: תחסוך בעלויות ההקמה ומנגד תייעל את עלויות התחזוקה. פה עבודה מאומצת של צוות ההנדסה של ענבר הביאה לכך שבזמן העלייה לקרקע הייתה לי תכנית מדויקת לביצוע עם מינימום שינויים במהלך העבודה.

בשלב הסופי של ההקמה מגיע נציג של חברת המצופים ללוות אותנו בתהליך הייחודי של עיגון המערכת. מדובר בעיגון משולב לדפנות ולקרקעית ששומר את המערכת ממורכזת ויציבה בכל תנאי מזג האוויר והרוחות. העבודה כללה עבודה בתוך המים של המאגרים ואני לא שולל שבמתקנים מורכבים יותר תכלול גם צלילה כדי למקם עוגנים על הקרקעית.

באתר תמצאו מידע גם אודות שדה סולארי, אגירת אנרגיה סולארית ועוד.

צוות חברת ענבר אנרגיה סולרית, כולל מהנדסי חשמל, מהנדסי מכונות, שרטטים, מנהלי פרויקטים, חשמלאים וצוותי לוגיסטיקה וביצוע. כולם, איכותיים ובעלי ניסיון רב בהקמה מהירה ויעילה של מערכות סולאריות, תוך הפרעה מינימלית לפעילות החקלאית או העסקית המתקיימת במבנה או בשדה. אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר בטלפון מספר: 08-9334041 או השאירו פרטים בטבלה מטה ונציגינו יחזרו אליכם בהקדם.

ענבר מערכות סולאריות
עוד עמודים בנושא:
ענבר אנרגיה ירוקה
ענבר אנרגיה
דילוג לתוכן